Kiev

Una trentena de militars i policies queden ferits en una explosió davant del parlament d'Ucraïna

Un grup de manifestants radicals haurien llançat un artefacte explosiu contra el cordó policial que custodiava el Parlament

RedaccióActualitzat

Una vintena de militars i una desena de policies han resultat ferits en una explosió davant del Parlament d'Ucraïna. Un grup de manifestants radicals, segons els mitjans locals, han llançat un artefacte explosiu contra el cordó policial que custodiava el Parlament. Alguns mitjans també apunten que haurien quedat ferits periodistes.

L'incident s'ha produït durant les protestes dels nacionalistes contra l'aprovació de la cambra, en primera lectura, del projecte de reforma constitucional que atorga autonomia als prorussos de l'est del país. Es tracta d'un dels punts dels anomenats acords de Minsk i, per tant, una exigència d'Occident.

Els nacionalistes ucraïnesos no hi estan d'acord perquè consideren que la reforma constitucional suposarà, "de facto", la legalització de les regions de Donetsk i Lugansk a mans dels prorussos. De fet, el projecte tampoc no agrada a les milícies separatistes, que reclamen la concessió d'un estatus especial per a aquests territoris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut