Incendi en una zona de difícil accés a Tivenys
Incendi en una zona de difícil accés a Tivenys
Tivenys

Controlat l'incendi de Tivenys, que ha cremat 109 hectàrees

El foc ha afectat una zona boscosa i abrupta de la punta del Capello, lluny dels nuclis habitats

RedaccióActualitzat

Els bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal que es va declarar dijous a la tarda a Tivenys, al Baix Ebre. Divendres a la tarda, el foc ja havia estat estabilitzat, després de cremar més de 109 hectàrees.

Les dotacions dels Bombers hi seguiran treballant amb 14 vehicles terrestres i un helicòpter bombarder fins a última hora de dissabte per tal d'assegurar el perímetre de la zona cremada. Treballaran amb eines manuals combinades amb descàrregues puntuals des de l'helicopter. Si l'incendi continua estable, es retiraran els efectius durant la nit i demà a primera hora es continuarà la vigilància a la zona afectada.

L'actuació dels mitjans aeris ha estat vital, perquè es tracta d'una zona abrupta i inaccessible als vehicles terrestres. També hi han treballat una cinquantena de dotacions terrestes.  


Dijous a la tarda, els bombers van haver de ser portats amb helicòpter fins a la zona del foc. Es va tallar una carretera local al municipi de Rasquera per facilitar el moviment dels vehicles d'emergència que hi han de circular.

El foc es va declarar poc abans de dos quarts de cinc de la tarda de dijous en una zona de vegetació de la serra del Boix.

El foc hauria començat en un fons de barranc i ha pujat cap a la carena fins a arribar a dalt del cim. Els bombers treballen perquè els flancs dret i esquerre no s'obrin cap a la resta de les valls, per evitar així que el foc es pugui propagar.

Aquest dijous també s'ha declarat un petit incendi a Castellgalí, al Bages, que ja ha quedat controlat.

 

Anar al contingut