Barcelona

Una trentena d'ajuntaments més obriran les escoles fora de l'horari lectiu per fer-hi activitats

Una trentena de poblacions catalanes s'han afegit a la iniciativa d'obrir les escoles fora de l'horari de classe per permetre que s'hi facin activitats en favor de la cohesió social. El Departament d'Educació ha firmat aquest dimecres amb 27 ajuntaments de les quatre demarcacions catalanes els convenis del que s'anomena Pla Entorn. D'aquesta manera, ja són 89 els municipis que s'han apuntat a la proposta. El pla implica les administracions, escoles, famílies i centres esportius, lúdics i associacions, que organitzen activitats adreçades especialment als sectors socials més pobres.

Actualitzat
Segons el Departament d’Educació, els plans fomenten l’èxit escolar, el coneixement entre cultures i la consolidació del català com a llengua d’ús social habitual. L’ampliació de l’abast del Pla Entorn, que es va posar en marxa la legislatura passada, s’ha formalitzat durant la tercera Jornada d’Educació i Municipis, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Conselleria d'Educació.

Els municipis que s'hi han adherit en aquest tercer any d’aplicació són, a les comarques de Barcelona, Marganell, el Pont de Vilomara i Rocafort, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Sant Vicenç de Castellet , el Masnou, Premià de Dalt, Calaf, Castellgalí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu de Codines, Santa Margarida de Montbui, Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà.

A la demarcació de Lleida, la Seu d'Urgell i Solsona; a la de Girona, Llagostera, Castelló d'Empúries, Bordils, Flaçà i Celrà; i a la de Tarragona, l'Espluga de Francolí, Salou, Torredembarra, Ulldecona, Valls i Vila-seca.
Anar al contingut