Xina

Una treballadora xinesa es converteix accidentalment en l'"iPhoneGirl"

Una jove xinesa, que treballa en el muntatge d'iPhones i iPods, ha saltat a la fama de forma inesperada gràcies a internet. Els seus companys li van fer una foto de prova amb un dels iPhones, però la imatge es va acabar distribuint accidentalment per tota la xarxa. Els internautes ja l'han batejat com "La noia iPhone".

Actualitzat
En només una setmana s'ha convertit en un fenomen entre els internautes, que l'han batejat com "la noia iPhone". Treballa en una fàbrica de Shenzhen, al sud de la Xina, en el muntatge d'iPhones i iPods. La seva popularitat va començar quan els seus companys de feina li van fer un parell de fotos amb un dels iPhones de la fàbrica per provar si funcionava. La noia apareixia amb la roba de la feina, somrient i fent el signe de victòria amb els dits.

Els treballadors es van oblidar d'esborrar aquestes fotos, i una de les imatges es va acabar convertint en el fons de pantalla d'un britànic que va comprar el telèfon. Sorprès per la troballa, el nou propietari va penjar la foto de la noia al fòrum MacRumors.com, preguntant si altres usuaris de l'iPhone també la tenien.

L'interès per la misteriosa imatge va encetar una recerca que ha permès identificar la noia com una de les treballadores de Foxconn a la Xina. Fins i tot alguns periodistes estrangers s'han acostat a les portes de l'empresa per intentar parlar amb la noia. El portaveu de la fàbrica, Liu Kun, ha explicat l'origen de la imatge i ho ha qualificat d'"equivocació petita i maca". També ha dit que "la noia mai no ha viscut una situació així, i que està molt espantada per l'atenció mediàtica". Liu assegura que fins i tot la noia li ha dit que "vol deixar la feina i tornar a casa per allunyar-se de tot això".

En alguns fòrums d'internet s'ha suggerit que la noia i els seus companys podien ser acomiadats per l'error, tot i que Foxconn ha negat aquesta possiblitat. L'empresa va ser acusada de maltractar els seus treballadors fa dos anys. Segons van publicar els diaris d'aleshores, s'obligava els empleats a treballar durant torns de dotze hores seguides de peu i sense poder parlar amb la resta de companys. Apple va reconèixer que la situació era certa.
Anar al contingut