Filera de tractors a la carretera. (Foto:ACN)
Tractorada a l'Anoia per demanar que els deixin circular per la via. (Foto:ACN)
Vilanova del Camí

Una tractorada talla l'enllaç C-15 amb l'Eix Diagonal per demanar que els deixin circular per la via

Una cinquantena de pagesos acompanyats amb 20 tractors han tallat l'enllaç C-15 amb l'Eix Diagonal per demanar que els permetin circular per les noves carreteres amb tractor durant tot l'any. El responsable de política territorial d'Unió de Pagesos, Josep Cuscó, ha explicat que circular per carreteres secundàries és un perill per als pagesos.

RedaccióActualitzat
Una tractorada ha tallat aquest dilluns la rotonda que enllaça la C-15 amb la C-37 a Vilanova del Camí (Anoia) per demanar que no limitin el permís per transitar per l'Eix Diagonal en el període que va des de la sega fins al de la verema.

Una cinquantena de pagesos amb 20 tractors s'han concentrat a l'Eix Diagonal, a la rotonda de l'N-II, per tallar el trànsit que enllaça la C-15 amb la C-37 en direcció a Igualada. L'objectiu dels pagesos i agricultors ha estat reclamar que el govern els deixi circular per les noves carreteres amb tractor durant tot l'any.

El responsable de política territorial d'Unió de Pagesos, Josep Cuscó, ha explicat que, en determinades ocasions, l'administració els deixa circular amb permisos especials, però si aquests permisos no arriben han de circular per carreteres secundàries. Els pagesos asseguren que no és suficient i reclamen que els tractors es considerin "com un vehicle més" i pugui transitar per les noves carreteres.

També han repartit fullets informatius sobre el perill que representa circular amb tractors per carreteres secundàries, "estretes i amb revolts". Cuscó ha destacat que aquest fet els provoca un notable increment dels costos "de combustible i de temps", sobretot en èpoques de collita, sega i verema.

Aquest estiu s'ha iniciat des d'Unió de Pagesos la reivindicació "No ens barreu el pas". Cuscó ha afirmat que "quan comenci la verema tornarem a manifestar-nos perquè tornarem a tenir problemes per circular, sobretot al Penedès".

La tractorada també ha servit per reivindicar que l'agricultura i la ramaderia són una activitat econòmica que contribueix a la riquesa del país.
Anar al contingut