La cua de tractors, aturada pel tall dels ecologistes a Torregrossa (ACN)
La cua de tractors, aturada pel tall dels ecologistes a Torregrossa (ACN)
Torregrossa

Una tractorada per reclamar una planta de purins a Lleida, aturada per ecologistes

Una desena d'activistes barren el pas a una manifestació de tractors amb què els ramaders reclamen la reobertura de la planta de reclicatge de purins de Juneda

RedaccióActualitzat

Una manifestació de tractors que aquest divendres han organitzat ramaders de Lleida s'han trobat la carretera tallada a Torregrossa. El tall l'han fet una desena d'ecologistes contraris a l'objectiu de la tractorada, que és aconseguir que es torni a obrir la planta de reciclatge de purins Tracjusa, de Juneda.

El tall s'ha produït a la N-240 al seu pas per Torregrossa, a l'anomenada rotonda de Margalef. El president de l'Associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), ha defensat la reobertura de la planta, perquè asseguren que és l'única solució viable a la gestió dels purins a la comarca de les Garrigues.

 

 

Per la seva banda, Josep Farran, representant de l'Assemblea Pagesa i regidor de la CUP a les Borges Blanques, contrari a la reobertura, ha afirmat que rebutgen la reobertura perquè la planta cremarà combustible procedent de residus per assecar els purins. Farran assegura que hi ha alternatives que no afecten la salut.

El tall dels activistes ha durat mitja hora, i ha comportat la interrupció del trànsit a la N-240. El GAP s'ha queixat del que ha qualificat d'acció il·legal, i ha reclamat el suport del departament d'Agricultura.

 

Anar al contingut