Alguns dels exemplars de flamenc ferits a la petita llacuna de Pétrola a Albacete
Alguns dels exemplars de flamenc ferits a la petita llacuna de Pétrola a Albacete
Albacete

Una tempesta de pedra deixa 300 flamencs morts en una llacuna d'Albacete

Els exemplars ferits en una petita llacuna de Pétrola han estat traslladats a un centre de recuperació per a ocells

RedaccióActualitzat

Prop de 300 flamencs han mort a causa d'una tempesta de pedra en una llacuna d'Albacete aquest dilluns. Fonts del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis d'Albacete parlen també de diverses desenes d'exemplars ferits entre adults i polls. Alguns ja es recuperen en un centre de recuperació per a ocells de la zona.

Els exemplars van ser recollits per agents mediambientals qui va donar l'avís de les desenes d'animals ferits (flamencs i altres aus). Al lloc dels fets s'hi van desplaçar "quatre embarcacions i bombers" segons explica Ovidio García del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis. García també ha comentat que encara no es pot "confirmar el número de víctimes".  A la petita llacuna de Pétrola també hi ha treballat personal de la Societat d'Ornitologia d'Albacete.

Aquest any s'han registrat 2.000 neixaments de flamencs en aquesta llacuna. Els cens d'aquests animals una setmana abans de la tempesta era de 800 exemplars.

La pedregada que va castigar la zona aquest dilluns també va deixar danys materials en desenes de vehicles i va obligar a tallar parts de l'autovia entre Chinchilla i Bonete que va afectar més de 200 cotxes.

Anar al contingut