Imatge d'una pera de la varietat conference afectada d'una finca de les Borges Blanques, afectada per la tempesta d'aigua i pedra del…
Imatge d'una pera de la varietat conference afectada d'una finca de les Borges Blanques, afectada per la tempesta d'aigua i pedra del 12 d'agost del 2018. (Horitzontal)

Una tempesta d'aigua i pedra afecta cultius de fruiters a les Garrigues

ACN Les Borges Blanques.-Una tempesta d'aigua barrejada amb pedra va afectar aquest diumenge explotacions de fruita dolça dels municipis de les Borges Blanques i Juneda, a les Garrigues. La pedregada, que va ser molt localitzada, va tenir lloc cap a les 16 hores i va afectar sobretot plantacions de poma i pera, tenint en compte que la gran majoria de fruita de pinyol ja havia estat collida . La tempesta se suma a la que va caure dijous passat a la tarda, també d'aigua amb pedra, i que també va afectar els termes de les Borges Blanques, Juneda, així, com Castelldans. Algunes explotacions fructícoles que jan van patir danys per la pedra aleshores, també es van veure afectades novament aquest diumenge. Caldrà, però, esperar als peritatges per tenir un abans real de l'afectació sobre la producció de fruita dolça de la zona.

Anar al contingut