Una tarda de misteri amb <b>el comissari Maigret</b>

La tarda de dissabte a les 17.25, TV3 es va emetre la pel·lícula per a televisió<b> "El comissari Maigret: L'ombra xinesa"</b>, una producció d'RTI amb associació amb Grundy Italia, Alien, Telecinco, Televisió de Catalunya, Producciones Cinematográficas del Mediterráneo i amb la col·laboració de l'ICEC.
Una tarda de misteri amb el comissari Maigret

Una tarda de misteri amb el comissari Maigret

La tarda de dissabte a les 17.25, TV3 es va emetre la pel·lícula per a televisió "El comissari Maigret: L'ombra xinesa", una producció d'RTI amb associació amb Grundy Italia, Alien, Telecinco, Televisió de Catalunya, Producciones Cinematográficas del Mediterráneo i amb la col·laboració de l'ICEC.
Actualitzat
Maigret és un comissari de ficció de la policia judicial francesa creat per novel·lista belga Georges Simenon. "L'ombra xinesa" és una de les 78 novel·les que va protagonitzar el famós comissari i és el text de la pel·lícula que has dirigit Renato de Maria. La pel·lícula aborda el misteriós assassinat d'un home de negocis de molts diners.
 
Sinopsi:
En un pati de París, a la plaça des Vosges, unes siluetes es retallen com ombres xineses a les finestres d'un edifici. Les siluetes són d'un exambaixador, que viu a la primera planta, d'una boja i del mort, un empresari ric assassinat a casa seva. Altres figures travessen les finestres: burgesos acomodats i funcionaris. Quin nexe hi pot haver entre tots ells?
Maigret, impassible, observa amb atenció els habitants de l'edifici, ja que el criminal és entre ells. El comissari haurà d'aclarir el misteri. L'odi, la cobdícia i el terror són elements habituals en el desenvolupament de les seves funcions com a investigador, però, tot i així, l'astut comissari de vegades se sent fastiguejat i esgotat.
  
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Renato de Maria
Guió: Francesco Scardamaglia, Nicola Lusuardi, Sergio Castellitto
Intèrprets: Sergio Castellito (comissari Maigret), Carlos Bardem (Janvier), Juli Fàbregas (Lucas), Eva Santolaria (Magui), Gretta Scacchi (Juliette Martin), Pau Durà (Roger Couchet), Montse Alcoverro (portera)
Direcció de fotografia: G. Filippo Corticelli
Música: Nicola Piovani