Girona

Una substància que prové d'una planta redueix la metàstasi cerebral del càncer de pulmó

Investigadors i metges de l'Institut Català d'Oncologia de Girona en proven l'eficàcia en dos pacients i volen impulsar ara un assaig clínic per saber si té més aplicacions

RedaccióActualitzat

Un estudi demostra per primera vegada l'eficàcia d'una substància natural que prové d'una planta en el tractament de la metàstasi cerebral. S'ha provat amb èxit a Girona, en dos pacients amb càncer de pulmó. La substància vegetal, la silibinina, procedeix del card marià, típic del Mediterrani.

L'estudi, encapçalat pel doctor Joaquim Bosch, de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona, s'ha fet a dos pacients que tenien la malaltia molt avançada, i que gairebé només rebien cures pal·liatives. Administrant-los cinc cops al dia un medicament (que de fet ja es troba en farmàcies per tractar el fetge) s'ha aconseguit reduir fins a un 85% la mida de les metàstasis. Ara, els investigadors de l'ICO busquen recursos per impulsar un assaig clínic que permeti veure si el tractament amb silibinina és eficaç amb altres càncers.

El càncer de pulmó és la primera causa de mort per càncer a escala mundial. Un 30% dels pacients que en tenen presenten metàstasi al cervell que són difícils de tractar perquè ni la quimioteràpia ni la radioteràpia són gaire efectives.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut