Les càmeres de l'aeroport de Kuala Lumpur van captar el moment de l'atac
Les càmeres de l'aeroport de Kuala Lumpur van captar el moment de l'atac
Kuala Lumpur

Una sospitosa de la mort de Kim Jong-nam creia que era una broma televisiva

La dona assegura que una persona desconeguda li va donar uns 90 dòlars perquè llancés un líquid a la cara de la víctima

RedaccióActualitzat

Una de les dues detingudes per l'assassinat de Kim Jong-nam, germanastre del líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, assegura que va cobrar 90 dòlars per fer el que ella creia que era una broma televisiva amb càmera oculta.

Així ho ha explicat aquest dissabte la dona, de 25 anys i nacionalitat indonèsia, a un representant de la seva ambaixada que l'ha visitat a la presó.

El diplomàtic ha dit que la dona assegura que una persona desconeguda li va donar els diners perquè llancés un líquid a la cara de la víctima. Ella es pensava que el líquid era una mena d'"oli per a nadons".

Kim Jong-nam va ser assaltat per dues dones a l'aeroport de Kuala Lumpur quan es disposava a embarcar cap a Macau el dia 13. Mentre una el distreia amb un líquid, l'altra li va passar un mocador per la cara. La tela estava impregnada de VX, una substància oliosa altament tòxica que és a la llista d'armes de destrucció massiva.

Les autoritats de Malàisia han anunciat aquest dissabte que netejaran a fons l'aeroport per eliminar qualsevol rastre del verí. Uns equips especials s'asseguraran que no quedi cap rastre del VX als llocs que les dones van freqüentar abans de l'atac.

El VX afecta el sistema nerviós i muscular i pot causar la mort al cap de pocs minuts.

 

Anar al contingut