Washington

Una societat d'inversors posarà en marxa un mercat de valors sobre els films i els actors de Hollywood

Les autoritats financeres nord-americanes ultimen els detalls per a la sortida de Hollywood a la borsa. En concret, el que es posarà en marxa a partir del 20 d'abril és el nou mercat borsari del Hollywood Stock Exchange, un web que fa 12 anys que funciona a internet amb intercanvi d'accions i diners ficticis. A partir d'ara, aquest nou mercat de futurs sobre pel·lícules -que promou la societat d'inversió britànica Cantor Fitzgerald- oferirà un llistat de films i una projecció dels ingressos que tindran als EUA. Els inversors podran comprar accions sis mesos abans de l'estrena de la pel·lícula, que generaran més o menys rèdit en funció de l'èxit real que tingui la producció a taquilla.

Actualitzat
Així, aquest nou mercat de valors del cinema convertirà pel·lícules i actors de Hollywood en actius borsaris, tal com fins ara s'ha pogut fer sense diners reals a través del Hollywood Stock Exchange.

Aquest projecte ja ha rebut les crítiques dels analistes, que denuncien una nova forma d'especulació en els mercats financers.
Anar al contingut