Lleida

Una setantena de menors d'entre 2 i 16 anys malviuen en barraques a Lleida

En èpoques com aquesta en què es registren temperatures sota zero, els qui pateixen més són els que viuen en pitjors condicions. És el cas, per exemple, de les famílies gitanes que viuen als tres campaments que hi ha als afores de la ciutat de Lleida. Uns campaments on hi ha una setantena de menors. Les famílies es queixen de la falta de suport de les administracions.

Actualitzat
Una setantena de menors d'entre 2 i 16 anys malviuen amb les seves famílies en barracons fets de plàstics, que els serveixen per refugiar-se del fred intens i de la pluja d'aquests últims dies. Les famílies gitanes denuncien que en aquests tres campaments hi viuen en unes condicions infrahumanes i amb un estat d'higiene molt precari. Els falta aigua, llum i, sobretot, aliments. Per això reclamen més ajuda de les administracions, ja que no tenen recursos per viure.

L'Ajuntament de Lleida afirma que presta una atenció social, sobretot, als infants. Quan baixen les temperatures els ofereix allotjament, i també els fa un seguiment mèdic i d'escolarització. A més, alguns membres reben una petita prestació econòmica de la Generalitat cada mes.
Anar al contingut