Fragment de la sentència on s'eximeix la parella de pagar els seus deutes.
La sentència del jutge de Barcelona és inèdita a l'estat espanyol.
Barcelona

Una sentència eximeix una parella de jubilats insolvent de pagar els deutes pendents

Sentència pionera a Barcelona. Un jutjat mercantil ha eximit de pagar els deutes que encara tenia pendents amb el banc i altres creditors una parella de jubilats en concurs de creditors, antiga suspensió de pagaments. La parella havia venut el seu habitatge però amb els diners obtinguts no n'havia tingut prou per cobrir tots els pagaments pendents. Aquesta sentència, que és ferma perquè no ha estat recorreguda, és la primera coneguda a Espanya que impedeix que els creditors puguin seguir exigint durant tota la vida a uns particulars insolvents el pagament dels deutes pendents quan ja no els queden actius.

Actualitzat
En la seva resolució, el jutge considera que els deutes pendents de pagament, que ascendeixen a 58.000 euros, s'han d'extingir "una vegada que s'han esgotat totes les vies" per satisfer els creditors que preveu la llei concursal (la que s'aplica als concursos d'empreses i particulars), que bàsicament passen per vendre tots els béns.

En la resolució, s'afegeix que es tracta d'uns deutors de bona fe, "accidentals", és a dir, que no han provocat aquesta situació.


Anar al contingut