Alep

Una seixantena de morts als bombardejos de les últimes hores a Alep

L'ONU fa una crida a Rússia i als Estats Units per reconduir i impulsar la treva a Síria davant l'augment dels morts els últims dies

RedaccióActualitzat

Els combats a la ciutat siriana d'Alep s'intensifiquen. Aquest dijous hi ha hagut com a mínim 34 morts, als que cal afegir els almenys 27 que va fer aquest dimecres a la nit el bombardeig d'un hospital infantil. Entre els morts al centre hospitalari hi ha molts nens i també l'últim pediatre que quedava en aquesta ciutat del nord de Síria, de més de dos milions d'habitants, la segona més important del país després de Damasc.

Dels 34 morts als atacs d'aquest dijous, una vintena eren civils, entre ells tres menors. Els bombardejos els han fet avions de guerra d'origen desconegut. Els últims dies han sovintejat els atacs, tot i l'alto el foc acordat el 27 de febrer entre el govern i les faccions opositores. Oficialment, aquests atacs estan dirigits contra els grups jihadistes radicals com la filial d'Al-Qaeda, el Front Al-Nusra, i Daesh, exclosos de l'alto el foc. 

El mediador de l'ONU per Síria, Staffan de Mistura, ha dit que, des de l'entrada en vigor de la treva, la xifra de morts al país s'havia reduït, però que a les últimes 48 hores la tendència s'ha capgirat. De Mistura ha demanat a Rússia i als Estats Units, països impulsors de la treva, que la salvin del "col·lapse total".

Cap a un desastre humanitari

"Alepo està a prop del desastre humanitari". Ho ha advertit la directora del Comitè Internacional de la Creu Roja a Síria, Marianne Gasser, que ha qualificat d'"inacceptable" l'atac a l'hospital. Gasser fa aquesta crida: "Instem a totes les parts que evitin atacar civils, que no bombardegin hospitals i que no utilitzin armes que puguin causar molts danys".

Un altre representant de la Creu Roja ha explicat que "des de qualsevol lloc es poden sentir explosions de projectils de morters, bombardejos i el vol d'avions", i ha indicat que no hi ha cap barri de la ciutat que no hagi estat afectat per la violència: "La gent viu al límit. Tothom tem per la seva vida i ningú sap què vindrà després."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut