Garrafes d'aigua de Condis afectades per la retirada d'envasos
Garrafes d'aigua de Condis afectades per la retirada d'envasos

Una segona afectada per beure aigua de les marques amb envasos retirats

Actualitzat

Una veïna de Blanes ha estat atesa en un centre hospitalari en notar coïssor a la tràquea després de beure aigua d'una de les dues marques afectades per la retirada de garrafes i ampolles. En un comunicat, l'Ajuntament de Blanes explica que, aquest dimarts, una dona de mitjana edat va avisar una patrulla que hi havia al centre del municipi que es trobava malament.

No es tractava d'una afecció greu i al centre sanitari que la va atendre se li va receptar un protector estomacal, a més d'informar-la que la ingestió d'aigua no ha tingut cap repercussió greu per a la seva salut. El cas se suma al d'un home que aquest dilluns va acudir a l'Hospital de Sant Celoni per una irritació del tracte digestiu.

Després que la Policia Local de Blanes va informar la Conselleria de Salut, s'ha procedit a comprovar que tots els establiments comercials afectats per l'alerta ja havien retirat els envasos. Aquest dimecres s'ha sabut que, a més de les 9.000 garrafes de 5 litres de la marca Condis retirades i les 5.800 immobilitzades al magatzem, també s'havien retirat 8.000 garrafes de 5 litres i 95.000 ampolles d'1,5 de la marca Eroski.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha demanat a les persones que puguin tenir envasos d'aquestes marques que s'abstinguin de consumir-ne el contingut.

L'empresa envasadora diu que les anàlisis són correctes

D'altra banda, l'empresa Aigua del Montseny, propietària de la font que envasa l'aigua Aiguaneu i que comercialitzen els supermercats Condis i Eroski, ha assegurat que, de les anàlisis internes fetes a la planta envasadora, "no se'n desprèn cap tipus d'anomalia".

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat que les primeres investigacions a l'establiment envasador, a Espinelves, indiquen com a possible causa de l'incident una contaminació de les línies d'envasament amb productes químics provinents d'una línia que estava en procés de neteja i desinfecció. Tanmateix, Aigua del Montseny assenyala que "la planta compta amb tots els permisos sanitaris pertinents, a més de certificacions de qualitat internacionals".

ARXIVAT A:
Alimentació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut