Sota l'habitatge hi havia un laberint de zulos, on vivien 60 persones.
Sota l'habitatge hi havia un laberint de zulos, on vivien 60 persones.
Kazan

Una secta musulmana russa va mantenir nens sota terra més de deu anys

Les autoritats russes han descobert una secta a la ciutat de Kazan, que durant més de deu anys va obligar una vintena de nens a viure sota terra i sense rebre cap tipus d'atenció mèdica o anar a l'escola. Sota un habitatge, s'amagava un laberint de zulos amb 60 persones vivint-hi.

RedaccióActualitzat
La realitat a vegades supera la ficció. Una secta musulmana russa va tenir durant més de deu anys una vintena de nens sota terra en un habitatge a Kazan, la capital de la república russa de Tatarstan. Segons mitjans de comunicació russos, alguns dels menors amb prou feines havien vist la llum del dia i vivien sense accés a educació o sanitat. Estaven al càrrec d'una comunitat que es definia a sí mateixa com "un Estat amb les seves pròpies normes".

El cap policial de Kazan, Ranis Bajitov, ha explicat al primer canal de la televisió estatal russa que una vintena de menors entre un i disset anys van ser localitzats en zulos de sis metres quadrats, construïts en forma de laberint en vuit nivells subterranis sota un habitatge dels afores de la ciutat. Sota l'immoble, hi vivien unes 70 persones en 30 habitacions i des de fa almenys deu anys.

Els menors d'edat han estat traslladats a hospitals de la regió en companyia dels seus pares, que molt probablement en perdran la custòdia, després que ho hagi sol·licitat la justícia russa. Els nens han estat sotmesos a un primer examen mèdic i es troben bé.

Quatre dels membres de la secta estan acusats de maltractament infantil i el líder de l'organització, a més, de reclutar nens i adults, obligar-los a entregar-li tots els seus recursos financers. El líder "prohibia als membres de la secta acudir a centres sanitaris i rebre qualsevol ajuda mèdica. Prohibia anar a l'escola als nens en edat escolar, de manera que violava els drets constitucionals dels ciutadans a l'educació i la sanitat", ha assegurat la fiscalia de Kazan.

Durant el registre de l'habitatge, la policia ha trobat també literatura de contingut presumptament extremista que serà investigada per les autoritats russes





Anar al contingut