Una part de la sardana davant d'un dels portals de la muralla
Una part de la sardana davant d'un dels portals de la muralla

Una sardana d'1,4 quilòmetres encercla la muralla medieval de Montblanc

Ha estat un dels actes centrals de la ciutat com a Capital de la Sardana 2018

RedaccióActualitzat

Unes 1.500 persones es van agafar les mans aquest dissabte a la tarda per encerclar la muralla medieval de Montblanc. L'objectiu era formar una gran sardana d'1,4 quilòmetres de perímetre. La motivació ha estat un dels actes centrals de la ciutat com a Capital de la Sardana 2018.

El repte no era gens senzill i, com reconeixia el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat, "hi havia nervis, perquè les inscripcions no anaven al ritme desitjat". Però finalment es va aconseguir dur a terme una acció que, com explicava Albalat, s'havia fet "amb la voluntat d'envoltar el nostre patrimoni històric més emblemàtic, la muralla, per unir-lo simbòlicament amb un altre gran patrimoni cultural, la sardana".

 

 

Els participants van ballar les peces "Montblanc, Capital de la Sardana 2018" i la "Santa Espina". L'acte tenia per lema "Abracem la muralla". Havia estat organitzat per l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Els organitzadors van agrair la multitudinària participació popular, amb veïns de Montblanc, assistents a l'Acampada Jove --la trobada anual de joves d'ERC-- i membres de grups sardanistes de fora de la població.

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabadó, va explicar que aquest acte "se suma a l'impuls de l'entitat perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco".

Anar al contingut