Dues dones assegudes en cadira de rodes d'esquena a la càmera.
Dues dones assegudes en cadira de rodes d'esquena a la càmera.
Toledo

Una samarreta "intel·ligent" mesura constants vitals i envia les dades al sanitari

La residència de gent gran de Belvís de la Jara, a Toledo, utilitza des de fa un mes samarretes "intel·ligents" que mesuren les constants vitals dels ancians i envien aquesta informació, mitjançant Bluetooth, al sanitari, que d'aquesta forma pot controlar el pacient des de qualsevol situació i moment, a través d'internet. La samarreta s'utilitza tenint en compte la situació mèdica de cada pacient, de forma continuada, en jornades completes o en activitats físiques concretes.

Actualitzat
El Centre Tecnològic de Talavera de la Reina ha desenvolupat i posat en pràctica el programa "Inteligentex" , de manera pionera, al geriàtric Tamujoso, a Belvís de la Jara, que compta amb un total de 24 residències.

Segons Pablo García, el president del Centre Tecnològic, l'objectiu d'aquest programa, i altres que desenvolupa la institució, és plantejar projectes d'investigació pròxims a les necessitats de les persones grans.

La peça de roba en qüestió és una samarreta "confortable", pràctica i molt fàcil d'utilitzar per als ancians, que es lliga a l'esquena mitjançant tires adherents. A l'altura del pit té incorporats uns sensors que mesuren el ritme cardíac, la respiració i la posició de l'usuari.

Aquesta informació s'envia, per Bluetooth, a una consola que en registra totes les dades i les fa arribar al sanitari, que, a la seva vegada, pot disposar en qualsevol moment de la informació; només ha d'accedir a internet i al programa corresponent.

El Centre Tecnològic ha desenvolupat aquest projecte amb el suport econòmic de la Junta de Castilla-La Mancha, en col·laboració amb dos empreses que aporten el programari i la confecció de la peça, de manera que "sigui confortable per a l'ancià i útil per al metge", explica Pablo García.
Anar al contingut