Girona

Una quinzena d'instituts de secundària instal·len càmeres de seguretat a Girona

Cada vegada són més els centres educatius que opten per instal·lar videovigilància. A Girona, han estat almenys una quinzena els instituts d'ensenyament secundari que han instal·lat càmeres de seguretat a les seves dependències. Els llocs més freqüents per col·locar-les, els passadissos, els accessos i les zones d'aparcament. L'objectiu de la mesura, evitar agressions i robatoris als centres. La majoria dels instituts que en tenen estan satisfets amb el sistema i asseguren que té un efecte dissuasori important.

Actualitzat

Els centres educatius decideixen cada vegada més instal·lar càmeres de seguretat a les seves dependències. Només a la demarcació de Girona hi ha, almenys, una quinzena de centres que han optat per aquest sistema.

A l'Institut d'Ensenyament Secundari Montilivi, el més gran de Catalunya, amb 1.400 alumnes, han decidit col·locar sis càmeres al centre, de manera estratègica, per acabar amb els robatoris. Dues estan als accessos al pati i quatre a l'interior del centre. Aquest institut, inaugurat fa tan sols un any, va adaptar-se a la videovigilància aprofitant les noves instal·lacions. L'objectiu, segons la direcció de l'institut, és detectar mostres de vandalisme o manipulació de les taquilles de l'alumnat. En d'altres centres de Girona, en canvi, també tenen instal·lades càmeres als accessos i als pàrquings.

La majoria dels instituts que tenen videovigilància estan satisfets amb el sistema i asseguren que té un efecte dissuasori important ja que el nombre de robatoris s'ha reduït considerablement.

Les imatges que es poden obtenir a través de la videovigilància poden ser considerades proves vàlides en un judici sempre que l'espai on s'han enregistrat alerti de la videovigilància.

Anar al contingut