Una quinzena de vols marxen cap a la manifestació de Brussel·les

Deu vols des de l'aeroport del Prat, 3 des dels aeroports d'Alguaire i 3 més de Girona s'afegiran a la manifestació on s'esperen entre 20 i 30 mil persones

RedaccióActualitzat

Milers de catalans es desplacen a Brussel·les en cotxe, autobusos o avions per manifestar-se aquest dijous a la capital belga. Si ahir marxaven els últims autocars, en totals més de 250 autocars,  aquesta matinada han sortit una quinzena de vols xàrter. La policia de Bèlgica calcula que es manifestaran entre 20 i 30.000 catalans.

Els últims a marxar són els vols xàrter que s'han fletat per fer arribar a Brussel·les els que van més apretats de temps. Un total de 10 vols cap a Brussel·es han sortit entre les 5 i les 6 del matí des de l'Aeroport del Prat, organitzats per l'ANC i Òmnium i altres entitats.

 

 

Des de l'Aeroport d'Alguaire a Lleida han sortit 3 vols més, a les 7 del matí, amb més de 500 persones. Tres més ho han fet des de l'aeroport de Girona amb més de 500 passatgers. També un quart avió, de línia regular, amb Ryanair, ha sortit a tres quarts de 8 des de Girona cap a Eindhoven, als Països Baixos. Hi ha persones que han agafat aquest vol per anar després a la manifestació de la capital belga. Les dues ciutats, Eindhoven i Brussel.les estan a uns 140 quilòmetres de distància.Sense comptar amb les persones que han viatjat en vols regulats.

 

 

Tots aquest vols xàrter que s'han fletat per aquesta ocasió tornen aquest dijous mateix.

L'acte "Omplim Brussel·les", convocat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, es farà davant les institucions europees per "denunciar la falta de democràcia de l'Estat espanyol i reivindicar la llibertat d'expressió i l'alliberament dels presos polítics". La marxa arrencarà a dos quarts de dotze del matí per diferents carrers de la capital belga, molt aprop dels principals centres de poder europeus, com la Comissió, el Consell i el Parlament. I acabarà amb la intervenció de Carles Puigdemont i Marta Rovira, entre d'altres.

Durant tot el dia van arribant a Brussel·les vehicles procedents de Catalunya. Molts d'ells ja van arribar aquest dimarts. Sota l'etiqueta en anglès #RoadtoBrussels, camí de Brussel·les, moltes persones estan pujant fotografies a Twitter del seu viatge. Els que han triat la carretera han tunejat els seus vehicles amb estelades i fins i tot amb algun dels símbols d'aquests últims mesos com és el Piolín. Tampoc han faltat els llaços grocs. N'hi ha que per fer més amè el trajecte ha escollit teixir-se un gorro de color groc o bé sentir el disc de La Marató.

L'ANC i Òmnium confien que la convocatòria de la mobilització serà un èxit. Preveuen que pugui ser una de les manifestacions més grans que s'hagin fet mai a la capital belga. Les dues entitats convocants agraeixen les mostres de solidaritat que han rebut per part de la gent i alguns estaments europeus. A la vegada, creuen que és un toc d'alerta cap a les institucions europees davant la situació que viu Catalunya.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut