La coordinadora de Joventut a Lleida, Esperança Casas, i l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, amb els joves participants en el camp de treball Lo …
La coordinadora de Joventut a Lleida, Esperança Casas, i l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, amb els joves participants en el camp de treball Lo Canalet de les Roquetes de Linyola. Imatge del 14 de juliol del 2017. (Horitzontal)

Una quinzena de joves que participen en un camp de treball recuperen la via verda de Linyola

ACN Linyola.-La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, ha visitat aquest divendres el camp de treball Lo Canalet de les Roquetes de Linyola (Pla d'Urgell), que entre els dies 7 i 21 de juliol acull quinze joves d'entre 14 i 17 anys d'arreu de Catalunya. El projecte de voluntariat que duen a terme els joves participants consisteix en la millora de les rutes saludables, així com el manteniment de l'entorn de Linyola i la recuperació de la seva via verda. Els participants estan realitzant diferents intervencions a la sèquia del poble i transformant els camins perquè tothom en pugui gaudir. Es tracta d'adaptar aquest espai perquè s'hi pugui circular tant en bicicleta com a peu i adaptar-lo i poder mantenir el circuit obert tot l'any. Els treballs se centren en la desforestació de tot aquest espai i la construcció d'un pont que permeti travessar la sèquia per poder accedir al camí de Lleida, així com la catalogació de la flora i la fauna mitjançant diverses tècniques.

Esperança Casas ha destacat la funció que tenen els camps de treball, perquè "són molt més que una activitat de lleure a l'estiu, són una alternativa solidària i d'immersió en una comunitat que permet als i les joves conèixer com és el dia a dia d'un municipi rural i, alhora, donar valor al patrimoni popular dels nostres pobles a través de rutes saludables que poden ser un atractiu turístic per a la comarca". En la seva visita, Casas ha estat acompanyada per l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el coordinador del camp de treball, Toni Domingo.Mases ha manifestat que la clau de l'èxit dels camps de treball és "la implicació de tota la comunitat en mostrar i donar el bo i millor del municipi a aquest grup de voluntaris i agrair el seu treball per al municipi oferint-los a canvi experiències que recordaran sempre com ara la participació en festivitats populars, caminades, ensenyar-los esports tradicionals, visites a associacions i activitats de conscienciació".És el segon cop que la direcció general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies organitza un camp de treball a Linyola, gestionat pel servei de projectes educatius i de lleure Quàlia de l'Associació Alba. Joventut impulsa aquest estiu 54 camps de treball a tot Catalunya, dels quals quinze són a comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i l'Aran. D'aquesta quinzena, nou són per a joves catalans menors d'edat, un per a joves d'arreu de l'estat espanyol i cinc per a joves d'arreu del món. En total, 1.152 joves participen als camps de treball a Catalunya i 297 a les comarques Ponent, l'Alt Pirineu i l'Aran.

Anar al contingut