Barcelona

Una quarantena de vols cancel·lats al Prat a causa de la vaga a França

Totes les aerolínies recomanen preguntar per la confirmació del vol abans d'anar cap als aeroports

RedaccióActualitzat

Una quarantena de vols s'han cancel·lat aquest dijous a l'aeroport del Prat de Barcelona a causa de la vaga dels controladors aeris francesos. Segons fonts d'AENA, es tracta de vols que tenen com a destí França o que han de sobrevolar l'espai aeri del país veí. Tot plegat és conseqüència de la vaga que es viu al territori francès i que acabarà demà a les sis del matí. Totes les aerolínies recomanen preguntar per la confirmació del vol abans d'anar cap als aeroports.

Una de les companyies més afectades és Ryanair, amb catorze vols cancel·lats, set d'arribada a Barcelona i set de sortida, amb destinacions com Manchester, Edimburg, Londres, Bristol, Roma, Bolonya, Frankfurt i Charleroi, segons informa la seva pàgina web. Per la seva banda, Vueling ha anul·lat almenys dos vols amb destinació i sortida a París. I Air France informa que no s'han anul·lat els vols que connecten Barcelona amb la capital francesa però la majoria volen amb una hora de retard. Segons AENA, durant aquest dijous hi ha programats 903 vols que connecten amb ciutats europees.

Aquesta nova jornada de vaga arriba només uns dies després que centenars de passatgers es quedessin bloquejats a diferents aeroports europeus a les portes de les vacances de Setmana Santa. L'últim dia de vaga, que va ser dilluns de la setmana passada, es van arribar a cancel·lar 75 vols a l'aeroport de Barcelona. El sindicat francès convocant de la protesta, Enginyers de Control de la Navegació Aèria (UNSA-ICNA), es queixa, sobretot, de la reducció del nombre de controladors en un moment en què totes les previsions de trànsit indiquen perspectives de creixement importants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut