Kabul

Una quarantena de morts i una desena de ferits en un terratrèmol a l'est de l'Afganistan

Les autoritats de la província afganesa de Nangarhar han elevat fins a 40 els morts a causa del terratrèmol que ha afectat la zona la matinada d'aquest divendres. Els ferits comptabilitzats serien una desena. De moment, però, segons les autoritats centrals afganeses, només s'han pogut recuperar una vintena de cadàvers. Un primer sisme ha arribat als 5,5 graus de magnitud i dues hores més tard hi ha hagut una rèplica de 5,1 graus a l'escala de Richter. L'epicentre s'ha situat a uns 45 quilòmetres de la ciutat de Jalalabad, a l'est del país, prop de la frontera amb el Pakistan, una zona amb una alta activitat sísmica a causa de la col·lisió de les plaques tectòniques índia i euroasiàtica.

Actualitzat
Les autoritats locals han assegurat que el sisme ha afectat greument quatre poblacions i hi ha centenars de cases destruïdes. Aquest migdia s'han celebrat els primers funerals per les víctimes mortals.

Segons el Departament Nacional de Desastres Naturals de l'Afganistan, el sisme va començar de matinada, cap a la una de la nit, hora local. La majoria de víctimes són del districte de Shirzad, a la província oriental de Nangarhar, on hi ha hagut l'epicentre del terratrèmol. En concret, el govern afganès informa que el tremolor ha afectat especialment un petit municipi de la tribu kuchi que viuen en habitatges de construcció molt precària.

Com a mínim 93 cases han quedat totalment destruïdes com a conseqüència del terratrèmol. Les forces de seguretat afganeses i els equips mèdics ja s'han traslladat a la zona dels fets per començar les tasques de rescat. El sisme ja ha tingut una rèplica més lleu.
Anar al contingut