Granada

Una protesta del moviment 15M obliga a suspendre una conferència de Rubalcaba en una facultat de Granada

Amb pancartes i crits, mig centenar de persones han irromput a l'auditori de la Facultat de Ciències de la Universitat de Granada, on Rubalcaba havia de fer una conferència titulada "Contribució de la química a la política". L'acte s'ha hagut de suspendre per la insistència dels manifestants.

RedaccióActualitzat

La conferència sobre química i política que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, tenia previst oferir aquest dijous a la Facultat de Ciències de la Universitat de Granada ha quedat suspesa. El motiu ha estat la protesta de mig centenar de persones, la majoria del moviment del 15M i del grup Stop Desnonaments, que han impedit l'acte abans que comencés amb pancartes i crits.

El rector de la Universitat de Granada, Francisco González Lodeiro, s'ha dirigit als manifestants i els ha demanat que paressin perquè a la sala hi havia "molta gent disposada a escoltar" l'exministre de l'Interior. Un dels professors presents a la taula els ha fet notar que l'acte era sobre ciència i no sobre política.

Abans d'aquesta mobilització, els mateixos manifestants han protagonitzat una concentració a les portes de la facultat per demanar la fi dels talls d'aigua, llum i gas dels habitatges andalusos.

Després d'aquest incident, al seu perfil de Facebook, Rubalcava ha afirmat que davant la "presència a la sala d'algunes persones amb actitud violenta" i per "no tensar la situació" s'ha decidit cancel·lar l'acte. "Em sap molt de greu perquè em consta que a aquesta celebració acadèmica havien assistit molts professors i alumnes". "Crec que el dret a la llibertat d'expressió, en aquest cas la meva, és irrenunciable", ha afegit el líder socialista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut