El director del Grec, Francesc Casadesús, i Jaume Collboni, segon tinent d'alcalde de Barcelona, en la presentació del certamen al jardí del Te…
El director del Grec, Francesc Casadesús, i Jaume Collboni, segon tinent d'alcalde de Barcelona, en la presentació del certamen al jardí del Teatre Grec (ACN)
Barcelona

Una programació molt mediterrània per al Grec 2017

Francesc Casadesús presenta la programació del seu primer Grec

Actualitzat

El Grec de Barcelona s'inaugurarà amb un espectacle de dansa l'1 de juliol al Teatre Grec. El nou director del festival, Francesc Casadesús, ha convençut una de les millors companyies del món, l'alemanya Dresden Frankfurt Dance Company, per estrenar-se a l'aire lliure i ballar tres coreografies.

"Presentaran tres coreografies. La primera és una peça amb música de Béla Bartók i, per tant, musicalment contemporània. La segona és amb música de Ravel i, per tant, extraordinàriament fàcil i assequible, i la tercera és una peça gairebé diríem gimnàstica, d'alta complexitat física i que no deixarà indiferent per la seva excel·lència tècnica."

Casadesús proposa per al seu primer Grec un viatge cap a l'est amb espectacles que uneixen el passat i el present de la Mediterrània. De Grècia vindran tres generacions d'artistes diferents.

"Hi ha un artista, com Dimitis Papaionnou, que és un artista dels de més de 50 anys que va inaugurar els Jocs Olímpics, molt consolidat, molt important i que, a més, estarà a Avinyó. Però també hi ha gent com la de Cleam City o com la de Patricia, que són de 40 anys, una generació actual que està vivint el que passa al carrer avui en dia i, a més a més, una generació més jove, com l'Eurípidis Lascaridis, que serien la gent de 30 anys que estan ara començant."

El festival seguirà el rastre que la cultura grecoromana ha deixat en els creadors contemporanis. És el cas de "Calígula", que encarnarà Pablo Derqui sota la direcció de Mario Gas.


102 propostes de teatre, dansa, circ i música.


Un dels plats forts és el doble programa "Inflammation du verbe vivre" i "Les larmes d'Oedipe (Des mourants)", de Wajdi Mouawad, l'escriptor de la reconeguda "Incendis". Casadesús també ha ressaltat especialment el muntatge "Beware of pity (la impaciència del cor)", de Stefan Zweig, dirigida per Simon McBurney.

Altres noms i muntatges destacats de Grec Montjuïc d'aquesta edició són "La fiesta", d'Israel Galván; els concerts de Mayte Martín, Blaumut, Mishima, Vinicio Capossela, Fermín Muguruza i Joan Miquel Oliver; així com els espectacles "La grenouille Avait Raison'", de James Thierrée; "Històries d'Istanbul", de Yesim Özsoy; "Who is me. Pasolini (poeta de las cenizas)", d'Àlex Rigola; "CorroC", de la companyia Escarlata Circus, i "Troyanas", d'Eurípides, de Carme Portaceli.

De dansa, hi haurà muntatges com "My baby is a queen", de la companyia La Petita Malumaluga, o "Douar", de Kader Attou. El 31 de juliol actuarà Jordi Savall amb el concert "Ibn Battuta. El viatger de l'islam".

 

 

Grècia, el Mediterrani, el viatge i les migracions seran protagonistes del primer Festival Grec de Francesc Casadesús. En aquest context, el director ha presentat la imatge del certamen, dissenyada per l'agència GAS, amb les imatges de diferents ocells.

"A la imatge volia reflectir la idea del viatge. Crec que tots portem un ocell a dins i representa que tot festival ha de tenir curiositat, sorpresa, diversió, compromís i bogeria, i aquests elements hi són."

Anar al contingut