Una pintura de Da Vinci trenca tots els rècords d'una obra d'art en una subhasta

El quadre de Da Vinci "Salvator Mundi" ha estat venut aquesta matinada a Nova York per 381 milions d'euros, més del doble que "Les dones d'Alger", de Picasso, que fins ara era el més car

RedaccióActualitzat

Una pintura de Leonardor Da Vinci, "Salvator Mundi", ha trencat tots els rècords quan ha estat subhastada a Nova York per més de 381 milions d'euros. És el preu més alt que s'ha pagat mai per una pintura en una subhasta. I més del doble del que va costar "Les dones d'Alger" de Picasso, que es va vendre per 151 milions i era l'obra d'art que fins ara tenia el rècord del preu més alt. 

"Salvador Mundi", un retrat del Crist salvador, és una obra molt excepcional. Perquè, d'una banda, és un dels pocs olis de Da Vinci que han sobreviscut fins a l'actualitat i, també, de l'altra, perquè tot i haver estat pintat fa cinc segles, només fa sis anys que es va poder atribuir al geni renaixentista. 

 

El quadre havia format part de la col·lecció de Carles I d'Anglaterra. Després, durant anys es va donar per perduda. I últimament era en mans d'un multimilionari rus que n'ha fet un gran negoci: la va comprar el 2013 per 127,5 milions de dòlars i ara l'ha venut per més del triple. 

La venda del "Salvator Mundi" s'ha fet aquesta matinada a Nova York, durant la subhasta d'art contemporani de Christie's. Dos dels assistents han protagonitzat la part final de la licitació, fins que un dels dos se l'ha adjudicat quan ha millorat l'oferta de 370 a 400 milions de dòlars, que pugen fins a 450,3 amb les comissions i els impostos, l'equivalent a 381 milions d'euros.

Anar al contingut