Barcelona

Una pilota de goma dels Mossos podria haver ferit greu el cap de la Guàrdia Urbana

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, està ingressat a l'Hospital del Mar en estat greu després de ser ferit durant els incidents en les celebracions de l'Eurocopa. Vilaró va rebre un cop a la zona abdominal i va haver de ser operat per extreure-li la melsa. No està clar si Xavier Vilaró va rebre un cop dels aficionats o l'impacte d'una bala de goma disparada pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. De moment, els Mossos d'Esquadra no han obert cap investigació. S'haurà d'esperar que l'intendent Xavier Vilaró millori per intentar esbrinar què va passar exactament.

Actualitzat

Xavier Vilaró participava de paisà en la supervisió del dispositiu policial muntat per la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra després de la victòria d'Espanya davant Alemanya quan va rebre un fort cop a l'abdomen. Fonts pròximes al comandament han explicat que els incidents es van produir a la plaça d'Espanya quan un grup de joves van intentar atacar un camió dels serveis de neteja i un altre dels Bombers. Segons sembla, els Mossos van dispersar els seguidors amb pilotes de goma i de moment no se sap què va causar les ferides al cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

L'Ajuntament ha declinat detallar l'origen de la lesió de Vilaró, i els Mossos d'Esquadra han explicat a Europa Press que "és molt difícil" saber el motiu a causa de l'assistència multitudinària al lloc. Han afegit que no hi ha cap investigació oberta sobre el succés, més enllà de l'informe habitual que acompanya qualsevol actuació policial com la de diumenge. Aquella nit es van detenir set joves a Barcelona per aldarulls a la plaça Espanya; la plaça Artós, al barri de Sarrià, i a la Rambla de Canaletes.

L'endemà dels fets, i davant del fort dolor abdominal que tenia, Vilaró va dirigir-se a l'hospital, on es va decidir extirpar-li la melsa. Està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar i es rescupera favorablement.

Anar al contingut