El fundador de Wikileaks, Julian Assange, en la seva visita a Estocolm. (Foto: Reuters)
El fundador de Wikileaks, Julian Assange, en la seva visita a Estocolm. (Foto: Reuters)
Estocolm

Una part dels servidors de Wikileaks s'allotjaran en un búnquer nuclear

Una part dels servidors que mantenen en línia el portal de filtracions Wikilieaks s'allotjaran en un búnquer nuclear de l'època de la guerra civil excavat en la roca d'uns turons del centre d'Estocolm, segons ha desvelat l'empresa sueca Bahnof, propietària del centre de dades. El búnquer està situat a trenta metres de profunditat, té una única entrada i està equipat amb portes de metall de mig metre d'espessor i generadors de còpies de seguretat procedents de submarins alemanys.

Actualitzat
"És com una metàfora del compromís que tenim amb els nostres clients de defensar-nos de qualsevol tipus d'intrusió, física o jurídica". D'aquesta manera ha argumentat la decisió d'allotjar alguns servidors de Wikiliaks en un búnquer nuclear l'executiu de Bahnof, Jon Karlung, en unes declaracions a la revista "Forbes".

El portal, fundat per l'australià Julian Assange, ha estès els seus servidors en diferents localitzacions com Suècia o Finlàndia evitant utilitzar un centre de dades únic donat els intents per tancar el lloc després de la decisió del portal el passat juliol, posterior al fet de publicar desenes de milers de documents secrets filtrats sobre la guerra de l'Afganistan.

Wikileaks està trobant en Suècia un suport important per tirar endavant la seva particular croada. A més, el partit pirata també serà la seu de diversos servidors d'aquest portal de filtracions. Així, s'ha acordat durant la visita del fundador del web, Julian Assange, a Estocolm.
Anar al contingut