Tríptic informatiu de la base de dades espanyola d'aliments
Tríptic amb informació sobre la composició d'una taronja, per donar a conèixer la base de dades espanyola d'aliments
Madrid

Una pàgina web informa la població espanyola de la composició dels aliments que consumeix

Una pàgina web informa del contingut nutricional dels aliments que es consumeixen. Es tracta d'una base de dades amb més de 500 productes que es pot consultar des de l'adreça www.bedca.net. El projecte és una iniciativa del Ministeri de Sanitat i en un futur, es preveu que es pugui consultar des dels supermercats a través del codi de barres o des del mòbil.

Actualitzat
La població espanyola ja pot consultar el valor nutricional i energètic dels aliments que consumeix. Ho pot fer a través d'internet, a l'adreça www.bedca.net, on trobarà una base de dades espanyola de la composició dels aliments anomenada BEDCA. Es tracta d'una iniciativa finançada i coordinada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició del Ministeri de Sanitat.

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha explicat que els "ciutadans estan cada cop més preocupats per conèixer el que consumeixen i volen saber el valor nutritiu i energètic del que es menja".

De moment, la base de dades conté la informació nutricional de més de 500 aliments, encara que segons Jiménez, la intenció és arribar als 1.000 a finals d'any. Els productes han estat analitzats per investigadors de diferents organismes públics i representants de la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes.

Segons el Ministeri de Sanitat, la base de dades pot ajudar a aquelles persones amb trastorns, com els diabètics que podran conèixer el grau de sucre dels aliments o gent baixa de ferro, que podrà escollir els aliments que més li convinguin. Alhora,
les indústries podran desenvolupar nous productes i els professionals sanitaris podran dissenyar millor les dietes dels seus pacients. La ministra de sanitat assegura que aquest projecte permetrà dissenyar polítiques nutricionals i conèixer els hàbits alimentaris de la població.

En un futur, la informació que ofereix la pàgina web, es podrà consultar també des dels supermercats o a través del mòbil. Només cal arribar a acords amb els grans distribuidors alimentaris perquè incloguin en el codi de barres la informació nutricional de l'aliment.

Anar al contingut