Madrid

Una ONG brasilera recomana orinar a la dutxa per estalviar aigua

Orinar a la dutxa per estalviar aigua. Aquesta és la idea que impulsa una ONG brasilera, SOS Mata Atlántica, que ha calculat que si una persona aprofita per fer pipí mentre es dutxa pot arribar a estalviar més de 4.000 litres d'aigua al cap d'un any. Per això, ha llançat una campanya per conscienciar la població dels beneficis d'adoptar aquest hàbit amb la finalitat de protegir els boscos nadius de la costa atlàntica del Brasil. Amb el lema "Fes pipí a la banyera", expliquen que així es poden estalviar els 12 litres d'aigua potable que es perden cada cop que es descarrega una cisterna.

Actualitzat
Allò que va confessar que feia la Mercedes Milà en la privacitat sense càmeres de la seva dutxa podria salvar la selva amazònica. I és que segons l'ONG brasilera SOS Mata Atlántica, cada persona podria arribar a estalviar més de 4.000 litres d'aigua a l'any si cada cop que es dutxés aprofités per orinar.

Per convèncer els brasilers que adoptin aquest costum els responsables de l'ONG han llançat una campanya audiovisual en què apareixen recreacions de personatges com Mahatma Ghandi, Alfred Hitchcock o fins i tot King Kong orinant mentre s'ensabonen. A més, han posat en marxa un web (xixinobanho.org.br) en la qual se n'expliquen els avantatges. D'aquesta manera, entre d'altres coses, recorda que no és una cosa tan "fastigosa" perquè l'orina està composta en un 95% d'aigua i en un 5% de sals minerals, urea i substàncies diluïdes.

L'ONG calcula que cada cop que estirem la cadena del wàter es gasten 12 litres d'aigua potable i que una persona sana va al lavabo unes quatre vegades al dia, cosa que suposa una despesa d'uns 48 litres diaris d'aigua potable i uns 4.839 al cap d'un any que no es gastarien si es fes servir per orinar el plat de la dutxa.

La directora de comunicació de SOS Mata Atlántica, Ligia Scachetti, diu que volen "mostrar com les petites coses que fem cada dia afecten els recursos naturals, i no tant empènyer la gent a fer pipí quan es dutxa si no li agrada". Per la seva part, els experts consultats per l'ONG subratllen que orinar a la dutxa és "inofensiu", però sí que recomanen, per raons òbvies, fer-ho a l'inici de la dutxa, abans de rentar-se.
Anar al contingut