Biografia

Una obra literària amb el Mediterrani com a referent

El Mediterrani el va veure néixer i va ser un dels "leitmotivs" de la seva producció literària, periodística i assagística. Baltasar Porcel, nascut a Andratx el 1937, rebel i anarquista de jove i cronista i amant d'experiències foranes, va anar moderant el seu pensament amb els anys. Considerat per molts el més gran narrador català actual, altres en valoraven, sobretot, la trajectòria com a contista.

Actualitzat
D'entre els molts títols destaquen "Els argonautes" i "Cavalls cap a la fosca", "Les primaveres i les tardors", Premi Sant Jordi el 1986; l'inici de l'obra completa, el 1992; "Ulisses a alta mar", Premi Prudenci Bertrana el 1997, i "Mediterrània", Premi Bocaccio el 1999.

Amb el nou segle van venir "El cor del senglar", Premi Creixells el 2001; i el mateix any el Premi Ramon Llull amb "L'emperador o l'ull del vent". El 2007 és Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, en plena lluita contra el càncer, i el 2008 guanya el Sant Joan, amb "Cada castell i totes les ombres", ambientada a Barcelona.

Va presidir durant més de deu anys l'Institut Català de la Mediterrània, que va fundar, i també va dirigir el Fòrum Cívic Euromed, i va ser membre del jurat del Premi Internacional Catalunya. La seva activitat periodística va de la revista "Destino" als anys setanta, a les col·laboracions de més de vint anys a "La Vanguardia" i en el programa "Els matins" de TV3.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut