Una nova vacuna contra l'Ebola passa amb èxit les primeres proves

Científics nord-americans, que depenen del govern dels Estats Units, han provat amb èxit una vacuna que genera anticossos contra el virus

Actualitzat

Una vacuna experimental contra l'Ebola ha donat els primers senyals d'esperança per poder posar fre a la malaltia. Investigadors nord-americans l'han administrada a vint voluntaris dels Estats Units, el sistema immunològic dels quals ha produït anticossos contra el virus quatre setmanes després de ser vacunats. A deu dels voluntaris se'ls va donar una dosi més alta.

"Gairebé totes les persones que han rebut una dosi superior han tingut una millor resposta d'anticossos, que és el típic resultat que generen les vacunes. Són bones notícies i és comparable al resultat que havíem observat en animals", ha dit Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels EUA.

L'èxit d'aquesta prova pot fer plantejar als Estats Units fer estudis més extensos, ja al continent africà.

"Esperem que d'aquí a uns quants mesos, potser a mitjans o a finals de l'estiu del 2015, tindrem prou resultats per ser capaços de determinar si la vacuna funciona o no", hi ha afegit Fauci.

Segons les últimes xifres oficials, els morts per Ebola ja són 5.700, majoritàriament a Guinea, Libèria i Sierra Leone.

La transmissió del virus és especialment intensa en aquest últim país, i a la seva capital, Freetown. Per contra, i com a efecte positiu, a Guinea la conscienciació i les mesures de prevenció contra l'Ebola han provocat un important descens del nombre de casos de còlera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut