Nova estafa per WhatsApp: un any de Netflix gratis per obtenir les teves dades

La policia recomana no clicar a l'enllaç que acompanya el missatge de WhatAapp, ja que permet als cibercriminals instal·lar programari maliciós al telèfon

RedaccióActualitzat

La Policía Nacional ha alertat els usuaris de WhatsApp d'una nova estafa a través d'aquesta aplicació que promet un compte premium gratuït de Netflix, el servei de vídeo a demanda, durant un any. 
 

El fals missatge va acompanyat d'un enllaç que sembla real, ja que conté el nom i la imatge del servei de vídeo, i que dirigeix a una pàgina falsa. Un cop allà demana introduir el telèfon de les 10 persones a les quals vols informar de la ganga. L'objectiu és accedir a les dades personals de l'usuari i instal·lar programari maliciós al telèfon

La Policia Nacional recomana que s'esborri ràpidament el missatge, tant si s'ha fet clic a l'enllaç com si no, i que s'avisi la companyia operadora perquè donin de baixa els serveis premium als quals ens hagin subscrit.

♦ "Capturen un cocodril de 80 kg a Mataró": així es crea una notícia falsa

En els últims dies, l'ús de WhatsApp per difondre notícies falses i estafes cibernètiques s'ha disparat. Amb aquesta estafa, registra el seu segon episodi en menys d'una setmana, ja que recentment es va difondre un altre missatge que alertava que només quedaven 530 nous comptes en el servei de missatgeria. També que aquest passaria a ser de pagament, un missatge que ha circulat de manera recurrent.  La policia novament va fer ús del seu compte de Twitter per advertir de l'estafa.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut