País Basc

Una noia de 15 anys, greu després de rebre una brutal pallissa dels companys d'escola a Ermua

Brutal pallissa a una jove de 15 anys a Ermua, al País Basc. Un grup de sis adolescents, entre ells dues amigues, hauria apallissat la víctima durant una discussió a les instal·lacions d'un institut. L'haurien colpejat amb una barra de ferro, li haurien cremat els cabells, orinat a sobre i li haurien passat una moto per sobre del genoll davant la mirada indiferent, i fins i tot còmplice, de diversos testimonis. Només un noi que passava pel lloc on s'ha produït la pallissa va intentar ajudar la noia i també el van agredir. La víctima va ser hospitalitzada en estat greu, s'ha estat deu dies ingressada, i fins i tot podria perdre un ull.

Actualitzat

Diumenge passat un grup de sis adolescents van apallissar la noia de 15 anys a les instal·lacions esportives d'un centre educatiu del barri d'Ongarai d'Ermua. Segons els pares de la víctima, els agressors la van colpejar amb una barra de ferro, li van cremar el cabell, orinar a sobre i li van passar una moto per sobre del genoll.

Només un noi que passava per les instal·lacions esportives i va veure la pallissa va intentar ajudar la víctima, però també va ser agredit. La resta de persones que van presenciar els fets no van fer res per ajudar-la i, fins i tot, alguna d'elles se'n va riure.

Després de la pallissa, la jove va arribar a casa sagnant per la boca, les orelles i el nas, amb nombroses contusions a l'esquena i una greu lesió en un ull. La víctima va ser ingressada a l'Hospital Donostia en estat greu i s'hi ha estat deu dies. Els metges estan especialment preocupats per la lesió que té a l'ull, ja que el nervi òptic ha quedat totalment destrossat i, per tant, el podria perdre.

Malgrat que encara no se sap el motiu que va portar els joves a cometre aquesta brutal pallissa, tot apunta que es tracta d'una discussió que ja venia d'abans entre el grup d'adolescents. De fet, entre els agressors hi ha dues amigues de la víctima.

Precisament, els pares de la noia han denunciat aquestes amigues i ara l'Ertzaintza intenta identificar els altres quatre adolescents. Per la seva part, el jutge ja ha decretat el secret de sumari.

El conseller basc de Justícia, Joseba Azkarraga, ha titllat l'agresió de "barbaritat" i ha manifestat que aquest tipus d'actes demostren que "alguna cosa falla a la nostra societat i en l'àmbit de la convivència". Sigui com sigui, el conseller considera que d'aquest acte se n'ha de treure alguna conseqüència.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut