ANÀLISI

Una nit electoral curta i poc sorollosa

Actualitzat
La nit electoral no ha durat gaire al quarter general del PSC i ha estat molt intermitent: calma seguida de tensió i un incident; un altre cop calma seguida d'atenció a les paraules del candidat, cares llargues i, finalment, desmuntatge amb poc xivarri.

Abans de les sis de la tarda, els periodistes prenien posicions a la tercera planta del carrer Nicaragua, 75-77. A les vuit ha arribat el sondeig de TV3, que s'ha pogut sentir en tota la sala i s'ha emès en la pantalla central gegant. La veu del monitor s'ha anat apagant quan ha aparegut en pantalla l'hotel Majestic, el quarter general de CiU.

Poc després, el primer a comparèixer ha estat Miquel Iceta, que ha reconegut la derrota i l'ha atribuït en bona part a la crisi. El desconcert s'ha propagat per la sala quan un espontani li ha llançat un parell d'ous. Després de netejar-se el cap, Iceta ha continuat el seu discurs, breu.

El focus d'atenció han estat després les pantalles. Un grup de gent s'ho mirava, breument, i després girava la vista i conversaven breument entre ells. Cap a un quart d'onze de la nit irrompia a la sala l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha acaparat tots els focus.

Només uns minuts més tard, el candidat del PSC, José Montilla, compareixia molt acompanyat. Uns segons abans un grup de militants havia sortit a la sala per aplaudir llargament el seu líder, però sense cridar cap consigna i sense somriures. Montilla reconeixia la derrota i anunciava que ja no es tornaria a presentar per ser el primer secretari del partit. Demanava reflexions i canvis amb un escrutini molt avançat que, amb els resultats definitius, atorga al PSC 28 diputats, 9 menys que el 2006, els pitjors resultats de la història del partit.

Un cop el candidat i el seu seguici han marxat, ha tornat a ser una sala amb l'únic soroll dels periodistes teclejant, trucant, gravant i poca cosa més. A les onze de la nit s'han sentit apagar-se els primers ordinadors. Ha estat una nit electoral curta i poc sorollosa al quarter general del PSC.
Anar al contingut