Sant Joan d'Alacant

Una nena resulta ferida greu per la mossegada d'un peix en una platja d'Alacant

No és habitual que un peix mossegui una persona en una platja, però de tant en tant passa i pot tenir greus conseqüències. A Alacant, una nena de 7 anys que es banyava al mar ha estat atacada per un peix anomenat tallahams amb tanta mala fortuna que li ha tallat uns tendons. Els hi han hagut de reconstruir a l'hospital en una operació molt delicada.

Actualitzat

Una nena de 7 anys va patir ahir ferides de gravetat en una mà quan un peix la va mossegar a la platja de Sant Joan d'Alacant. La nena la van traslladar a un hospital, on va haver de ser intervinguda. Els fets van passar a primera hora de la tarda, quan la nena era a l'aigua, a poca distància de la sorra i va ser atacada, possiblement, per un peix anomenat tallahams, que podria estar perseguint una presa.

Es tracta d'un peix de mida gran, que pot arribar a superar els 100 centímetres, tot i que el més normal és que estigui entre els 20 i els 60, amb dents prominents en forma de serra i la mandíbula inferior prominent. És un depredador d'altres peixos gregaris.

L'Ajuntament va prohibir el bany a la platja i va fer instal·lar un palangre selectiu amb hams per mirar de capturar el peix causant de la mossegada o quantificar els exemplars de la mateixa espècie que hi havia a la zona. Avui avaluaran la situació i decidiran si reobren la platja. La nena ferida continua ingressada en estat greu, tot i que la seva vida no corre perill.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut