Salt

Una nena de Salt, segrestada pel seu pare, que se l'ha endut a Mèxic

Una mare, veïna de Salt, ha presentat una denúncia per segrest internacional de menors contra el seu excompany perquè, amb l'excusa d'unes vacances, s'ha endut la seva filla a viure a Mèxic. La nena té 10 anys i hauria d'haver tornat de viatge el 2 de setembre però la mare no ha tingut notícies seves des que va marxar.

Actualitzat
La parella va tenir la nena l'any 2000, però la relació no va anar bé i es van separar. El jutge va donar la custòdia al pare, però la pàtria potestat era compartida, per la qual cosa es va establir un règim de visites per a la mare que estipulava que, durant les vacances, la nena passava quinze dies amb cadascú.

A l'agost l'home va demanar un canvi en els torns perquè volia viatjar a Mèxic amb la nena. A la mare no li va sobtar, perquè ja hi havien anat alguna altra vegada, ja que l'actual parella de l'home, amb qui aquest té dos fills, és originària de Chiapas. Llavors, la mare va accedir a fer el canvi de les vacances i el 18 d'agost la filla i el pare van agafar l'avió.

Posteriorment, mitjançant els avis paterns, la mare ha sabut que ni el seu ex ni la nena tornaran, ja que un cop a Mèxic els va trucar per dir-los que es quedava a viure allà.

De fet, en el moment de pujar a l'avió, el pare ja ho tenia tot ben organitzat, ja que no només havia deixat la casa de lloguer on vivia, sinó que també s'havia venut el negoci.

La denúncia que ha presentat la mare als jutjats de Girona és per un delicte de segrest internacional de menors. Segons explica l'advocat de la mare, Pere López de Coca, l'actuació del pare ha estat "totalment il·legal" perquè, tot i que ell té la custòdia de la nena, això "no li dóna cap dret" a endur-se-la a Mèxic. Per tot això, el pare podria enfrontar-se a penes d'entre 2 i 4 anys de presó, a més de la pèrdua de la pàtria potestat en un termini que s'estén des dels 4 fins als 10 anys.
Anar al contingut