Una nena de dos anys està ingressada en un hospital de Santander pels suposats maltractaments dels seus pares

Una nena de dos anys i mig està ingressada en un hospital de Santander a causa dels maltractaments que suposadament ha rebut dels seus pares. La nena té nombroses contusions i ferides, li falten cabells i sembla que podria tenir senyals de cremades i mossegades. Dimecres va ingressar a l'hospital on continuarà uns dies més sota la guarda i custòdia temporal dels serveis socials de Cantàbria. La mare, que va ser detinguda quan va dur la criatura a l'hospital, acusa el pare, que es troba desaparegut, del que li ha passat a la nena. Tant l'un com l'altre estan imputats com a possibles autors dels delictes de maltractament i abandonament d'una menor. <br>
Una nena de dos anys està ingressada en un hospital de Santander pels suposats maltractaments dels seus pares
Santander

Una nena de dos anys està ingressada en un hospital de Santander pels suposats maltractaments dels seus pares

Una nena de dos anys i mig està ingressada en un hospital de Santander a causa dels maltractaments que suposadament ha rebut dels seus pares. La nena té nombroses contusions i ferides, li falten cabells i sembla que podria tenir senyals de cremades i mossegades. Dimecres va ingressar a l'hospital on continuarà uns dies més sota la guarda i custòdia temporal dels serveis socials de Cantàbria. La mare, que va ser detinguda quan va dur la criatura a l'hospital, acusa el pare, que es troba desaparegut, del que li ha passat a la nena. Tant l'un com l'altre estan imputats com a possibles autors dels delictes de maltractament i abandonament d'una menor.
Actualitzat
El govern de Cantàbria buscarà una família d'acollida temporal per a la nena per quan surti de l'hospital, opció que prefereix a la d'ingressar-la en un centre públic d'acollida de menors.

La menor està a l'Hospital Marqués de Valcedilla, on va ingressar dimecres amb múltiples hematomes a tot el cos, calvícies al cap provocades per estirades de cabells i algunes ferides antigues que, en opinió de la forense, poden ser mossegades i cremades. Els metges que l'han examinat indiquen que les lesions "ni eren accidentals ni fortuïtes, sinó originades presumptament per maltractaments" i en diferents dates.

El jutjat d'instrucció número 1 de Santander ha obert diligències per un possible delicte de maltractaments habituals i un altre d'abandonament de família contra els seus pares (Rosa María G.C. i Morad A.), els ha retirat de manera cautelar la pàtria potestat i els ha prohibit posar-se en contacte amb la seva filla.

La mare segueix detinguda a la comissaria de Santander i divendres passarà a disposició judicial i el pare, contra qui s'ha dictat una ordre d'arrest, continua desaparegut.