Rescat d'una embarcació amb refugiats davant la costa de l'illa de Lesbos (arxiu)
Rescat d'una embarcació amb refugiats davant la costa de l'illa de Lesbos (arxiu)
Croàcia

Una nena de cinc anys i deu persones més moren en el naufragi d'una barca davant l'illa grega de Lesbos

Continua imparable l'èxode de refugiats que volen arribar a les fronteres de l'espai Schengen

Actualitzat

Les aigües del Mediterrani es tornen a cobrar una nova víctima menor d'edat en l'èxode de milers de refugiats cap a Europa.

Una nena de cinc anys ha mort avui en el naufragi d'una embarcació de refugiats davant les costes de l'illa grega de Lesbos. La guàrdia costanera grega ha pogut rescatar tretze persones amb vida, però, a l'embarcació, n'hi anaven almenys una desena més, que segueixen sense aparèixer. Ara, continuen les tasques de recerca de més supervivents.  

Hongria intercepta milers de refugiats

La policia hongaresa va interceptar ahir a la nit un tren que portava refugiats de Croàcia cap a Hongria. Els trenta-sis policies que els custodiaven els van fer tornar a la frontera i van detenir el maquinista.

En les últimes hores, les autoritats croates han enviat en autobusos i trens centenars de refugiats cap a la frontera amb Hongria, després que el país s'ha declarat desbordat per la situació. Des de dimecres han arribat a Croàcia 17.000 persones. En un país de només 4,2 milions d'habitants, el primer ministre ha afirmat que no poden fer front a l'arribada de més gent. 

I Hongria, el país que més ha endurit la seva postura davant l'arribada dels refugiats i immigrants, aquest divendres ha interceptat més de 7.800 refugiats, la majoria arribats en tren i en autobusos procedents de Croàcia.

La policia hongaresa ha informat que ha traslladat aquestes persones fins a diferents punts de registre a prop de la frontera amb Àustria.  

Eslovenia blindarà la frontera

L'arribada de refugiats és imparable. Només ahir a la nit es van interceptar més de 1.100 refugiats en el seu intent de passar il·legalment la frontera eslovena.

A la frontera entre Croàcia i Eslovènia, aquesta nit hi ha hagut desenes de ferits després que la policia eslovena ha ruixat amb gas lacrimogen els centenars de persones que passaven la nit a l'espera de poder entrar a Eslovènia.

El Consell Nacional Eslovè va reforçar divendres amb més efectius militars la frontera amb Croàcia. El primer ministre d'Eslovènia, Miro Cerar, va assegurar que el seu país "atendrà estrictament les normes de Schengen", que exigeixen un estricte control de la frontera externa de la Unió Europea. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut