Una protesta de dones índies a Nova Delhi contra els abusos a menors. (Foto: Reuters)
Una protesta de dones índies a Nova Delhi contra els abusos a menors. (Foto: Reuters)
Ghansor

Una nena de 4 anys mor a l'Índia dotze dies després de ser violada

L'agressor va enganyar la nena a canvi de donar-li plàtans, la va segrestar i la va violar. El sospitós, de 35 anys, ja l'han detingut.

RedaccióActualitzat
Una nena de 4 anys ha mort a l'Índia després de ser violada, segons han confirmat fonts hospitalàries del centre on estava ingressada. La nena ha mort a conseqüència d'un atac de cor dues setmanes després de l'agressió sexual i de ser abandonada a la seva sort a prop d'un crematori en el centre de l'Índia.

Els fets van tenir lloc el passat 17 d'abril a la ciutat de Ghansor, a l'estat de Madhya Pradesh. L'agressor va enganyar la nena a canvi de donar-li plàtans, la va segrestar i la va violar, segons ha explicat un agent local. La nena va ser trobada pels seus pares l'endemà, tacada de sang. El sospitós, de 27 anys, ja l'han detingut. Es tracta d'un soldador que treballava a la planta d'energia de Jhabua, a prop d'on van passar els fets. A més, també s'ha detingut un segon home, de 25 anys, que presumptament va ser qui va entregar la menor al violador, tot i que no hauria abusat d'ella.

El diari nord-americà "The New York Times" explica que la víctima va entrar en coma un dia després de la violació i l'abandó, segons li ha indicat per via telefònica  Ashok Tank, un metge que va supervisar l'evolució de la menor. "El seu cor i els seus pulmons van deixar de funcionar", ha subratllat. "És veritablement inhumà que una nena tan petita hagi estat víctima d'abusos sexuals", ha continuat.

El nombre d'agressions sexuals contra menors de 18 anys a l'Índia ha augmentat ininterrompudament des de la dècada dels noranta i els casos de violacions a menors de deu anys s'han duplicat entre 1990 i 2011 arribant als 875 a l'any. De fet, fa només una setmana es va saber que un home va violar una nena de 5 anys repetidament durant dos dies durant els quals no li va donar aigua ni menjar.  La petita va quedar ingressada en estat greu.

També recentment es va saber el cas de la mort d'una noia violada per tres homes en un autobús va causar una commoció tan gran que el govern ha impulsat la redacció d'una llei que preveu condemnes penals severes contra els agressors sexuals.

Coneixedors de la societat hindú, asseguren que les agressions sexuals són més comunes en els col·lectius que no accepten l'emancipació de la dona. És el cas de l'economista i coneixedora de temes de la dona a l'índia, Dipti Golani, que així ho denunciat.
Anar al contingut