La model Mara Martin, amb la seva filla, il·lusionada com a escollida per participar a la desfilada (Instagram _maramartin_)
La model Mara Martin, amb la seva filla, il·lusionada com a escollida per participar a la desfilada (Instagram _maramartin_)
Miami

Una model dona el pit en una desfilada de banyadors a Miami

Mara Martin ha sortit a la passarel·la de "Sports Illustrated" alletant la seva filla de cinc mesos

Irene VaquéActualitzat

Que una model desfili en biquini no sol ser notícia. Mara Martin, però, ho ha fet donant el pit al seu nadó, una imatge que suma milers de "likes" a les xarxes.

Aquesta combinació de moda i lactància materna s'ha vist a Miami, en la desfilada de bany de la revista "Sports Illustrated", a la Paraiso Fashion Fair, on es van triar les models a partir d'un càsting obert a dones de la zona.

Mara Martin ha sortit a la passarel·la amb un biquini daurat i amb la seva filla Auria, de cinc mesos, als braços, mamant. La nena duia uns auriculars per aïllar-se del soroll i anava amb un bolquer i un banyador verd.

 

 

 

Davant l'expectació dels mitjans, la model ha afirmat que no es pot creure que surti als titulars amb la seva filla "per fer una cosa que faig cada dia". Martin confia que accions com la seva contribueixin a "normalitzar" la lactància materna i demostrar a la gent que les dones "podem amb tot".

La model assegura que hi ha moltes altres dones que també van desfilar i que "es mereixerien molt més sortir a les notícies". Entre aquestes dones, menciona una soldat, una supervivent del càncer o la medallista paralímpica Brenna Huckaby, que va pujar a la passarel·la amb la cama ortopèdica i que s'ha declarat "imperfectament perfecta".


Les dones que van desfilar no seguien un sol patró estètic, sinó que n'hi havia de tota mena, amb més corbes de les que es veuen a les passarel·les habitualment.

 

 

La coordinadora de desfilada, M. J. Day, ha explicat que van decidir de forma espontània que Mara Martin sortís amamantant:

"Quan parlava amb les noies al 'backstage', abans del xou, vaig veure que el seu nadó estava dormint i mamant tranquil·lament. Li vaig preguntar si volia desfilar mentre li continuava donant el pit. Ella es va sorprendre i em va preguntar si n'estava segura. I li vaig dir que sí, del tot!

M'encantava la idea que pogués continuar donant el pit per remarcar com d'increïbles i boniques són les dones. Vaig alletar dues criatures i crec que és una de les coses més poderoses que el cos d'una dona pot fer. És la decisió més fàcil que he pres en mesos."  

 

Notícia relacionada: Donar el pit més temps redueix el risc de diabetis en les dones


Models famoses com Gisele Bündchen o Miranda Kerr també han fet bandera de la lactància materna i han difós imatges d'aquest moment.

 

 

 

Altres dones han protagonitzat notícies per alletar els nadons en llocs on no estem acostumats a veure aquest fet amb naturalitat, com va passar amb la diputada de Podem Carolina Bescansa al Congrés l'any 2016, una decisió que va ser molt qüestionada. També es va fer viral la imatge d'una jugadora d'hoquei donant de mamar als vestidors o la d'una jove afganesa que es va examinar amb la seva filla a coll i també li va donar el pit durant la prova.

Vídeo relacionat: La campanya "Amics de la popa" busca establiments on les mares puguin alletar

ARXIVAT A:
Viral MenorsFeminisme
Anar al contingut