Madrid

Una metge de Madrid, obligada a examinar-se després de parir

Va fer l'examen a l'hospital, en una aula aïllada, sense haver dormit, sense haver menjat, sense poder moure les cames pels efectes de l'anestèsia i encara sagnant

RedaccióActualitzat

Una metge anestesista de la Comunitat de Madrid es va haver de presentar a un examen quan acabava de parir. L'examen era per optar a una plaça fixa en un hospital i ella no volia, ni podia, perdre la convocatòria.

Carmen Truyols, especialista en Anestesiologia i Reanimació, fa tres anys que encadena contractes temporals amb la Comunitat de Madrid, en qualitat de "treballadora eventual", després dels quatre anys que va fer com a resident per haver aprovat les oposicions.

"Firmo contractes cada sis mesos o cada anys, però n'he arribat a firmar per dos mesos",  ha explicat la metge a l'agència Europa Press.

Una setmana abans de l'examen, que es va fer dissabte 26 de novembre, ja va avisar el tribunal de l'oposició que estava embarassada de 39 setmanes i mitja i que es podia posar de part poc abans de la prova, però no li van donar cap solució:

"Em van dir que no hi havia cap solució i que l'únic que es podia fer era enviar algú a l'hospital perquè m'examinés. Una dona membre del tribunal em va dir que li feia vergonya, perquè ella també era mare, però que no hi havia cap més possibilitat establerta."

Després de donar a llum un nen a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, la van suturar, la van sondar, li van ensenyar el nadó i la van portar a una aula aïllada per fer l'examen. I el va fer "a pesar de no haver dormit, de no poder moure les cames pels efectes de l'anestèsia i de sagnar, com és normal en les primeres hores després del part."

Truyols troba la situació totalment injusta:

"No em sembla just haver de presentar-te a un examen tan important així. No havia dormit, ni menjat, ni estava en les mateixes condicions que el meus companys. Vaig haver d'abandonar un nen acabat de néixer durant tres hores, no li vaig poder donar el pit. En el país en què intentem parlar d'igualtat laboral, conciliació o maternitat és vergonyós exposar les dones a una situació tan summament injusta."

Carmen Truyols es va presentar a l'examen amb 650 persones més. Competien per 45 places. S'hi havia de presentar perquè eren les primeres oposicions que es convocaven després de la crisi. Les últimes van ser l'any 2010.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut