L'estand d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexuals de Barcelona
L'estand d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexuals de Barcelona
Barcelona

Una menor és víctima d'una agressió sexual per part d'un grup de nois durant les Festes de la Mercè

Entre les més de 500 consultes informatives rebudes a l'estand de l'ajuntament hi ha tres agressions sexuals i dues agressions homòfobes

RedaccióActualitzat

L'estand d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexuals de Barcelona ha atès 500 consultes durant les 5 nits de les Festes de la Mercè. El cas més greu va ser el d'una noia menor d'edat víctima d'una agressió sexual per part d'un grup de nois que va haver de ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu.

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'ajuntament, Laura Pérez, ha explicat que la noia es va dirigir a la carpa sobre violència sexista instal·lada a l'avinguda Maria Cristina després de patir l'agressió. Immediatament, es va activar el protocol d'emergència, que va consistir a oferir-li assistència hospitalària i l'acompanyament de psicòlegs, efectius dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, Pérez ha destacat el treball dels especialistes per "tranquil·litzar i donar el suport emocional necessari davant de la gravetat de l'agressió sexual", que està sota investigació.

Entre les més de 500 consultes informatives rebudes a l'estand, hi va haver cinc agressions dins dels actes de la Mercè: tres agressions sexuals i dues agressions homòfobes. També hi va haver sis denúncies per agressions sexistes més fora del marc de les festes, en l'àmbit de la parella i exparella.

Anar al contingut