Londres

Una mare salva la família de l'incendi a la Torre Grenfell inundant l'apartament

La dona va obrir les aixetes del lavabo i va deixar que l'aigua avancés per l'apartament, aconseguint així mantenir la humitat de l'estança

RedaccióActualitzat

En comptes d'entrar en pànic, Natasha Elcock, de 39 anys, va decidir passar a l'acció: va inundar el pis per salvar la seva família de l'incendi de la Torre Grenfell de Londres, que ja ha provocat 30 morts.

La dona era en un dels 120 apartaments de l'edifici amb la seva filla de sis anys i la seva parella; en concret, eren a la planta 11 de les 24 que té. Mentre el foc engolia la torre, la dona va poder contactar per telèfon amb els serveis d'emergència, que li van aconsellar que es quedessin a casa.

Davant d'aquest consell, Elcok va decidir anar al lavabo i obrir totes les aixetes. "Vaig deixar que el bany s'inundés i que l'aigua envaís l'apartament. Això penso que va salvar les nostres vides", va explicar per primera vegada al diari "The Sun".

La parella va fer seure la nena sobre el terra mullat i es van instal·lar a l'habitació on hi havia la temperatura més baixa.

Amb aquest sistema, la dona va aconseguir mantenir la humitat a l'apartament. 90 minuts després, el telèfon va tornar a sonar per avisar-los que ja podien sortir.

"Vam intentar obrir la porta però no vam poder, perquè estava massa calenta. Cremava", va assegurar la dona. Finalment una unitat dels bombers va rescatar la família, que, un cop a l'hospital, van rebre tractament per inhalació de fum.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut