País Valencià

Una mare i una filla moren al País Valencià arrossegades per l'aigua quan intentaven travessar un torrent

El País Valencià continua en alerta davant de la previsió que puguin caure més pluges torrencials en molt poca estona com les que han provocat la mort de dues persones, importants danys materials i han obligat a tancar el port de València. Les víctimes, una mare i una filla de 47 i 14 anys i de nacionalitat anglesa, han mort arrossegades per l'aigua quan intentaven creuar un barranc a escassos 100 metres de casa seva. Les dones estaven acompanyades per la germana bessona d'una de les víctimes i una amiga de la família, que han aconseguit sortir del riu. El lloc on han tingut lloc els fets és un pas de ciment que travessa el barranc, normalment sec, i que utilitzen habitualment els veïns de la zona.

Actualitzat

La intensitat de les precipitacions al País Valencià, de fins a 200 litres per metre quadrat en algun punt, ha provocat la inundació de baixos i garatges, la caiguda d'arbres i parets mitjaneres. Bombers i equips de rescat han fet més de 40 sortides en dotze hores i s'ha activat el pla especial per risc d'inundacions. La pluja també ha fet desbordar el riu Girona, a la Vall d'Ebo, a Alacant.

Una dona ha estat rescatada del seu vehicle mentre circulava a prop d'un barranc del terme municipal de Xiva. Una esllavissada l'ha deixat mig colgada i li ha causat ferides de caràcter lleu.

El temporal marítim, amb forces de 4 a 6, ha paralitzat tres ferris procedents de les Balears que, amb 400 passatgers a bord, s'han hagut d'esperar a alta mar davant la ciutat de València. El port de la ciutat continua tancat d'entrada i només s'autoritza la sortida d'algunes embarcacions. Els ports de Gandía i de Sagunt també els han hagut de tancar.

Les comunicacions terrestres han patit, igualment, les conseqüències de l'aiguat. El trànsit per carretera s'ha interromput a la comarcal 520, a l'alçada de Benifaió i a la 593, al terme municipal de Canals, mentre que la línia fèrria Xàtiva-Alcoi i la C-2 de rodalies, entre Alcúdia i Vallada, s'han hagut de tallar temporalment.

 

Anar al contingut