La mare va ser detinguda en aquest pub de Figueres on havia anat a ballar
La mare va ser detinguda en aquest pub de Figueres on havia anat a ballar
Figueres

Una mare deixa el seu nadó de 8 mesos al cotxe i se'n va a ballar al pub

La dona, que anava beguda, va ser detinguda per abandonament de menors i la DGAIA va portar la nena a casa d'uns familiars

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona a Figueres per haver deixat la seva filla de vuit mesos a dins del cotxe i anar-se'n a ballar a un pub.

Els fets van tenir lloc la nit de diumenge. Pels volts de les onze, el telèfon d'emergències 112 va rebre la trucada d'una dona alertant que havia vist una criatura de pocs mesos sola dins d'un cotxe.

El vehicle estava aparcat a tocar de la plaça del Sol. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins on era el cotxe per buscar la mare. Els agents la van trobar ballant a dins del pub El Toc, amb símptomes evidents d'anar beguda. La dona té 33 anys i és veïna de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà. 

La policia li va fer la prova d'alcoholèmia i va donar una taxa d'1,18 mg/l. Arran d'això, els Mossos van detenir la dona per un delicte d'abandonament de menors i van posar el nadó a disposició de la DGAIA, que l'ha portada a casa d'uns familiars propers perquè se'n facin càrrec.

La cambrera del local, Patrícia Llorca, ha explicat que la mare va arribar al local acompanyada d'un home cap a dos quarts d'onze de la nit i van demanar unes copes.

"Una estona més tard jo vaig sortir a fora a fumar i vaig veure que hi havia una criatura dins el cotxe que començava a plorar. La va atendre, es va tornar a adormir i va tornar a entrar a prendre alguna cosa. Quan va arribar la policia, ella ja anava bastant beguda."

Segons la cambrera, la dona va entrar i sortir de l'establiment al vehicle en diferents ocasions durant l'hora que va estar dins el pub. Una clienta va decidir trucar els Mossos d'Esquadra.

El cotxe on hi havia la criatura era d'un amic de la mare.

Fa un any hi va haver un cas similar a Cerdanyola del Vallès. En aquella ocasió els Mossos van detenir una dona que va deixar el seu nadó d'un any dormint al cotxe amb el gos mentre ella era a la discoteca.

 

Anar al contingut