Barcelona

Una manifestació frustra l'acte d'Hazte Oír a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'associació ultracatòlica Hazte Oír ha hagut de suspendre un acte a Barcelona per la pressió d'una manifestació a les portes del Círculo Ecuestre, on s'havia de fer.

Centenars de persones han tallat el carrer Balmes i han impedit que els assistents a la conferència, titulada "Marxisme, feminisme i LGBTI", entressin a l'edifici. Ho han fet pel caràcter homòfob i transfòbic de l'acte.

Intercanvi d'insults i molta tensió entre els concentrats que protestaven contra l'acte i els que no hi van poder entrar. Els Mossos d'Esquadra, que havien desplegat sis furgonetes d'antiavalots, han posat distància entre uns i altres per evitar més friccions.

 

De fet, davant de la convocatòria de protestes, l'acte ja s'havia canviat de lloc: originalment estava previst en un hotel de les Corts.

S'havia sabut que el Círculo Ecuestre donava acollida a una xerrada organitzada per Hazte Oír per presentar el llibre "Marxisme, feminisme i LGBTI", escrit pels argentins Agustín Laje i Nicolás Márquez.

 

Finalment, s'ha emès a través de Facebook i sense públic. La portaveu d'Hazte Oír, Teresa García-Noblejas, denunciava que havien limitat la llibertat d'expressió dels autors.

"Les turbes volen limitar la llibertat d'expressió de dos joves intel·lectuals que venen a desmuntar una sèrie d'ideologies totalitàries i no admeten la paraula perquè només admeten la violència, l'insult i l'agressió."

A Madrid, Saragossa i Oviedo, els actes es van poder fer amb protestes. A Barcelona volien impedir-ho del tot. Per això van llençar ous, pintura i purpurina contra la façana i contra els que intentaven entrar-hi.

L'Ajuntament de Barcelona vol evitar que l'autocar de l'associació Hazte Oír circuli aquest dissabte pels carrers de la capital catalana en el marc d'una campanya per diferents ciutats espanyoles amb què aquesta associació ultracatòlica diu que vol desmuntar el que considera que són mentides del col·lectiu LGBTI.

El consistori barceloní diu que no permetrà que es faci una campanya homòfoba.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut