França

Una malalta d'un càncer incurable demana l'eutanàsia a Sarkozy

A França, s'ha tornat a obrir el debat sobre l'eutanàsia a partir d'una petició judicial sense precedents al país. Una dona de 52 anys víctima d'un càncer irreversible i molt dolorós que li ha deformat tota la cara ha demanat que li apliquin l'eutanàsia activa, que la llei francesa tracta com un homicidi. El cas ha arribat fins al mateix president Nicolas Sarkozy, que s'hi ha implicat personalment.

Actualitzat
"Jo voldria morir a la matinada, després d'haver celebrat un comiat plenament conscient, amb la gent que estimo. Això és el que vull ara mateix". Són les paraules de Chantal Sébire, una exprofessora de 52 anys que té un tumor incurable que avança cap al cervell i que ja l'ha deixat cega i li provoca dolors molt forts.

Chantal ha escrit una carta al president francès, Nicolas Sarkozy, que de moment ha proposat un diagnòstic mèdic dels millors especialistes. Sarkozy sempre s'ha mostrat partidari de suavitzar la llei actual, que no autoritza l'eutanàsia i que només permet deixar morir alguns pacients que no tenen possibilitats de curar-se. El debat, per tant, continua obert a l'espera de la decisió que dilluns vinent prenguin els tribunals. 
Anar al contingut