Una Lluna menys brillant aquesta nit

Aquesta nit hi ha un eclipsi penombral de Lluna: el seu efecte serà mostrar-nos una lluna una mica enfosquida, menys brillant. El màxim està previst a l' 1:50 de la matinada.

Actualitzat

Si teniu la sort de tenir a sobre un cel net de núvols aquesta nit, podreu gaudir d'un eclipsi lunar. Haurem d'aguditzar la vista, donat que es tracta d'un eclipsi penombral: el seu efecte serà mostrar-nos una lluna una mica enfosquida, menys brillant.


Quan el sol il·lumina la Terra, projecta un con d'ombra i un con de penombra. En un eclipsi total, la Lluna penetra totalment en el con d'ombra. L'eclipsi és parcial quan només un tros de la lluna entra en aquest mateix con d'ombra. A l'eclipsi penombral, la Lluna entra totalment o parcialment a la zona de penombra.

 

L'eclipsi comen començarà a les 23:50 hora local i s'acabarà a les 3:50 de la matinada, però el principi i el final d'un eclipsi de penombra no són visibles per a l'ull. De fet, cap ombra pot ser detectada fins que aproximadament 2/3 del disc de la Lluna es troba immers en la zona de penombra.


Això vol dir que, a efectes pràctics,  podrem percebre aquest fenomen entre l'1:30 i les 2:10 de la matinada aproximadament, perquè l'observació també depèn de les condicions atmosfèriques i l'agudesa visual de l'observador. El màxim està previst a l' 1:50 de la matinada.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut